Slava Nemes

Base

Back to artist list
Artist

Slava Nemes

Location

Bergen, Norway

Facebook

slavanemes

Instagram

slavanemes

Method of expression

StreetArt , Graffiti

Biography

Slava Nemes Matisic (f. 1981) er en Bosnisk-bergensk kunster med bakgrunn fra graffitimiljøet. Han er utdannet med bachelor i molekylær genetikk, men er i dag en etablert graffitikunstner. Slava er autodidakt og foretrekker å jobbe i storformat der han har utviklet en unik kontroll med sprayboks. Han er i dag blant Norges fremste graffitikunstnere.

Som mange unge i gatekunstmiljøet begynte han med tagging og graffiti, men da han som en del av «Good Vibes» kollektivet i begynnelsen av 2000 tallet , fikk møte den da ikke så kjente gatekunstneren Banksy, skjønte Slava at graffiti også kunne være kunst. I motsetning til de fleste andre som ville følge i Banksys fotspor og lage sjablonger valgte Slava å holde seg til graffiti hvor han har utviklet en egen teknikk med skyggelegging og trippel-exposures som er hans kjennetegn og som er kjent langt utenfor Norges grenser.

Slava har jobbet med graffiti i over 20 år og har sprayet sammen store navn som australieneren SMUG ONE, østeriske NYCHOS, norske CODEROCK med mer. Slava har laget kulisser for DNS, kommisjonsoppdrag for Scandic hoteller, Porsche Norge, PWC (Price Waterhouse Cooprs), Avinor Flesland, Bergen Kino, BergenParkering AS, utallige musikkfestivaler, Red Bull og har Kjell Inge Røkke og Kjell Magne Bondevik på kundelisten for sine kunstverk.

Contact information

post@piecebypiece.no

Copyright © Piece by Piece AS

Org nr: 924 369 329
Steinsvikvegen 268, 5237 Rådal

Are you an artist and
want to join us?

Our collaborators

Contact information

post@piecebypiece.no

Are you an artist and
want to join us?

Our collaborators

Pin It on Pinterest